Gouden Caravan / Gouden EiEI-Caravan-5_crop

Hans Lemmen - Bilzen (B) - www.hanslemmen.nl

Onthuld op vrijdag 4 juni 2010

In de week voor vrijdag werd ten oosten van Maastricht, te Cadier en Keer, een echte gouden caravan geplaatst, bedekt met 5000 blaadjes bladgoud.
Een kunstwerk dat ik in opdracht van gemeente Margraten maakte.

De caravan, of gouden ei, staat op een blauwe sokkel, en markeert de  toegang tot het "Heuvelland". Het baken is al vanaf twee kilometer  afstand te zien.
Bij mooi weer schijnt de caravan als een vurige bol en valt de sokkel weg tegen de blauwe lucht: een hallucinatie.  Bij avondlicht staat de zon op de westzijde en is het effect het grootst indien u vanuit Maastricht nadert.  Maar zelfs bij zwaar weer lijkt het alsof er licht uit komt. Het blijkt mensen blij te maken als ze het zien.

Ik heb bij het ontwerpen van het kunstwerk de afbeeldingen van oldtimers op uw site bestudeerd.  Ik hoop dat uw leden er plezier aan beleven als zij er voorbijkomen.  Voor geïnteresseerden heb ik hier een bestand met een uitvoerige tekst. Heuvelland.pdf

 In naaststaande link vindt u de exacte locatie op: Google Maps

Klik op 1 van de onderstaande afbeeldingen voor grotere foto’s en de eventuele uitleg erbij...  Navigeer daarna door de foto’s met de knoppen bovenaan het scherm.                                                                      

 

 

logo_transparant
headerbocc_transp
Zoeken
Page Français
English page
Deutsche Seite
FB BOCC niet leden
FB BOCC leden

enkel
BOCC leden

 niet leden