embleem-CONST

Constructam

Land

Belgie

Fabrikant

Constructam (Temse)

Website

http://www.constructamcaravanclub.com/

Info

 

Actief van

1958

Actief tot

1982

Types

Coral, Comet, Condor, Corona, ...

Klik op 1 van de onderstaande afbeeldingen voor grotere foto’s en de eventuele uitleg erbij...  Navigeer daarna door de foto’s met de knoppen bovenaan het scherm.                                                                      

 Klik op het logo en ga direct naar
 de informatie over het merk

Restauraties

Klik op de link in de kolom PDF of HTML voor de gewenste versie (indien beschikbaar...)

Type

Door

Verslag PDF

Verslag HTML

-

-

-

-

 

Informatie:

Oorspronkelijke Fabrikant uit Belgie - TEMSE, actief tussen 1958 en 1982.
Er wordt een doorstart gemaakt onder de naam Mirage Caravans en in 1985 wordt de naam Constructam Caravans verkocht aan CHATEAU Caravans te BUDEL (NL)
De CHATEAU Groep bouwt in de latere jaren 80, een Nieuwe Generatie CONSTRUCTAMS, zie hiervoor de aparte pagina van de  CONSTRUCTAM NEW GENERATION

We vonden op de website van Pieter ten Have - www.ClassicCaravan.nl - de volgende informatie tekst van Jacky Broers

Jacky Broers aan 15 juli 2012 @ 21:19
Beste allemaal,
Mag ik mij voorstellen als de ontwikkelaar van de nieuwe Constructam C 420 en helaas moet ik jullie allen dan teleurstellen want de oudste Constructam Condor is in mijn bezit.
Hij is de voorloper en het prototype van alle andere Constructam caravans met Polyester bovenkap en de bouw ervan is reeds in 1959 begonnen. In 1960 heeft men bij Constructam deze nieuwe constructieontwikkeling beŰindigd en zijn de eerste caravans in productie vervaardigd. Dat het prototype van mij later in 1961 pas op de markt is gezet kwam uiteraard omdat het nog niet af was en er nog veranderingen aan de seriemodellen gebeurd waren. De grootste kenmerken van prototype-echtheid zijn:

1- De nog in de kinderschoenen staande meubelpartij waarvan de dakkasten minder hoog waren en nog open vakken hadden op de hoeken. Deze meubelpartij was overgenomen uit hun vroegere caravanserie ( gestart ergens in de midden jaren 50 ) die nog volledig van hardboard en aluminium waren gebouwd.
2- In dit eerste prototype zaten orrigineel wel open wielkasten die er later weer uitgelaten werden.Dit gegeven kan ik met zekerheid bevestigen omdat ik op de beurs van Brussel 2010 de arbeider ontmoet heb die deze caravan destijds heeft helpen bouwen.
3-Dit prototype was nog geremd en eigenlijk bleek dat achteraf niet nodig te zijn vanwege het lage gewicht. Dus de latere Condors waren niet meer geremd.
4-Zeer belangrijke verschillendheid was dat het gedeelte van de binnenwandbekleding onder de middentaille met eiken meubelhouten triplex bekleed was wat later dus, net als de bovenhelft, kunstleder is geworden.
- 5 Het chassinummer is W 9489 en is ook gewoon een opvolgingsnummer uit hun vroegere caravanseries

Dit zijn een vijftal van de vele prototypekenmerken. De caravan is een echt collectorsitem en staat erbij als nieuw uit de winkel. Hij is te bezichtigen op “www.caravan-museum.de” en indien er iemand meer foto’s wil, of iemand wil de caravan bij mij thuis komen bekijken kan dat vanzelfsprekend.
Vriendelijke groeten, Jacky Broers
 

Beschik je over informatie die hier ontbreekt, dan horen we dat graag via ons secretariaat!

 

Brochures

Klik op 1 van de onderstaande afbeeldingen voor grotere foto’s en de bijhorende uitleg...  Navigeer daarna door de foto’s met de knoppen bovenaan het scherm.

Condor4 Testverslag

Klik op 1 van de onderstaande afbeeldingen voor grotere foto’s en de bijhorende uitleg...  Navigeer daarna door de foto’s met de knoppen bovenaan het scherm.

 

logo_transparant
headerbocc_transp
Zoeken
Page Franšais
English page
Deutsche Seite
FB BOCC niet leden
FB BOCC leden

enkel
BOCC leden

 niet leden